dilluns, 29 d’abril del 2019

EL CAMÍ de l'Olga Serral.



cartell de l'artista

NOVA EXPOSICIÓ A L'ESCOLA.
Olga Serral va estudiar il·lustració i Gravat, però mica a mica va anar centrant el seu interès en quelcom més essencial, el PAPER.

Va començar a treballar amb papers japonesos, el PAPER WASHI, estudiant la seva tècnica d’elaboració. De fet volia incorporar la tècnica del gravat en la pròpia elaboració del paper.

L’Olga Serral recupera el gust pel treball artesanal. Treballa el paper i totes les seves textures, composicions i interaccions. És una obra honesta, que incideix en allò que és més essencial, el suport com espai de creació en si mateix.

Els papers de l’Olga experimenten amb altres objectes, elements naturals que es fusionen amb la pasta de paper i deixen la seva empremta, com les cicatriu que resten quan les ferides estan guarides.

Recentment ha viatjat a Japó per conèixer de primera mà els mestres del paper WASHI, el paper més prim, més dur i resistent que hi ha. Una tècnica mil·lenària que requereix d’un procés costós i quasi ritualístic.

Actualment li interessa especialment el treball amb el cotó, per la seva puresa i possibilitats. Els resultats són obres de gran simplicitat i elegància, una oportunitat per retrobar el gust per les petites coses que requereixen de perseverança i dedicació, qualitats que probablement millor defineixen a la nostra artista.

Text de la Mireia Puente
Promotora i formadora d'art. Blogger. Parlo d'art per a tothom. El meu mantra és: democratitzar l'aprenentatge de l'art



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada