dimecres, 8 de maig de 2013

ESQUITXOS DE MAR. HOMENATGE A LA MARINADA.


La Glòria, artista que presenta la seva obra realitzada mitjançant el procés de la talla directe, ho fa sobre marbre blanc de Carrara, de llarga tradició escultòrica, homogeni i dur, difícil de treballar. Es tracta d'un material corpori i dens que no accepta massa arestes ni gaire espais buits.
Tampoc és amic d'acabaments afinats ni excessivament prims. S’aconsella elaboracions compactes i volums simples.
No obstant, l'escultora decideix conscientment afrontar un repte tècnic important i desafia el material, cercant les característiques formals de l'onada, és a dir, el moviment rítmic, la volatilitat de l'aigua, la fragilitat vaporosa de l'escuma blanca. Sens dubte, amb aquest treball que avui tenim el goig de contemplar, l'autora surt airosa del seu repte, atorgant al seu grup escultòric una expressivitat contundent alhora que delicada i harmoniosa, evocació subtil de l'onada que esquitxa de vida la fageda.
J.R. Vallverdú
Escultor i professor d’escultura de la Universitat de Barcelona.

Muntem l'exposició.
La marinada condueix l’aigua a la fageda del Montseny, sense ella el faig pateix i atura el seu creixement vegetatiu. Les escultures en marbre representen les espurnes de mar que viatgen portades pel vent.
L’any 2004 va realitzar l’exposició a la fageda de Santa Fe del Montseny on l’autora va penjar les seves peces entre els faigs. La proposta era passejar entremig d'aquestes escultures penjades pels arbres i sentir tota la força del mar corrent per la fageda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada